• +36-1-486-3670
  • vizum@robinsontours.hu

Tudnivalók

Az oroszországi vízumok típusai:

  • TURISTA VÍZUM: egyszeri vagy kétszeri beutazásra, maximum 30 napos kint tartózkodásra érvényes.
  • TRANZIT VÍZUM: egyszeri beutazásra szól, légi beutazás esetén maximum 3 napos, egyéb beutazás esetén maximum 10 napos tartózkodásra érvényes.
  • EGYSZERŰ VÍZUM: az egyszeri vagy kétszeri beutazásra szolgáló vízumok érvényessége maximum 3 hónap, míg a többszöri belépésre jogosító legfeljebb 1 évre érvényes, azonban magyar állampolgárok egyhuzamban legfeljebb 180 napot tartózkodhatnak Oroszországban.
  • ÜZLETI VÍZUM: egyszeri, kétszeri vagy többszöri beutazásra szól, érvényesség 30 naptól legfeljebb egy évig terjedhet.
  • MUNKAVÁLLALÁSI VÍZUM: ezen vízumtípus ügyintézését nem vállaljuk.

Információk a gördülékeny ügyintézéshez

Ha Ön rendelkezik orosz állampolgársággal is, de a vízumot magyar útlevelébe kéri, akkor mindenképpen tájékoztasson minket erről, ugyanis ebben az esetben más szabályok szerint kell eljárni.

Fontos: a konzulátusi szabályok szerint útlevélben egyszerre csak egy érvényes orosz vízum lehet. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy amennyiben Önnek van pl. 1 éves vízuma és Ön még a vízuma lejárata előtt igényel egy turista vízumot későbbi időszakra a konzulátus az 1 éves vízumot érvényteleníti, akkor is, ha az még nem járt le. Amennyiben az utas mégis igényel vízumot és az érvényes vízumot a konzulátus érvényteleníti, a felelősség az utast terheli.

Az orosz konzulátus áttért a vízum nyomtatványok digitális kitöltésére.

A beadásra kerülő vízumkérdőíveket Interneten kell kitölteni, kinyomtatni. A helyes kitöltésben segítenek munkatársaink, ehhez a szükséges adatokat el kell juttatni az irodánkba. Ha az elektronikus nyomtatványt előre kitöltik, akkor az ügyintézéshez irodánknak szüksége lesz a megadott jelszóra is.

Az alábbi linken megtalálható a honlap: http://visa.kdmid.ru

Az útmutató jelenleg csak angolul vagy oroszul érhető el. Lényeges információ: az ékezetes betűk helyett az angol ábécé betűit kell beírni, pl. „ű” helyett „u”. A csillaggal megjelölt pontok kötelezően kitöltendők. A papír alapú vízumkérdőíven szereplő adatokon kívül ki kell tölteni a meghívó szervezetet és a meghívó refenciaszámát. Amennyiben ezekkel az adatokkal nem rendelkezik, az irodánkban segítünk a kitöltésben.