• +36-1-486-3670
  • vizum@robinsontours.hu

Üzleti vízum

Az ügyintézés várható ideje:

Normál ügyintézés: kb. 2 hét

Sürgősségi ügyintézés: 1 – 3 munkanap


Az üzleti vízum fajtái:

Az üzleti vízum lehet egyszeri, kétszeri vagy többszöri belépésre (Multi) alkalmas. Érvényessége 30 naptól maximum 1 évig terjedhet.


Az ügyintézéshez szükséges iratok, dokumentumok:

  • 1 db fénykép, 3,5×4,5 cm-es szembenézetű, sötétített szemüveg és fejfedő nélküli, fekete-fehér vagy színes. Otthon, nem foto papírra kinyomtatott fényképeket a konzulátus nem fogad el, csak foto automata vagy fényképész által készített fényképet fogadjak el
  • érvényes útlevél leadása a vízum bepecsételéséhez, melyben található legalább 2 üres oldal, illetve 1 éves vízum esetén 4 üres oldal a vízum bejegyzéséhez. Az útlevél érvényességének legalább hat hónappal meg kell haladnia a vízum lejártának idejét.
  • kitöltött vízumkérőlap
  • meghívólevél
  • biztosítás a kinntartózkodás idejére
  • az egy évre szóló vízumhoz egyes nem EU országok állampolgárainak AIDS vizsgálat is szükséges.

A többszöri belépésre jogosító éves vízum esetében maximálisan 90 napot lehet Oroszország területén tartózkodni egyszerre, ezt követően meg kell szakítani a tartózkodást!